Aleksandra Bońkowska obejmuje stanowisko w zarządzie ALTO

370

Aleksandra Bońkowska, która w maju 2019 r. dołączyła do grona partnerów podatkowej linii biznesowej w ALTO, objęła wraz z początkiem listopada 2022 r. stanowisko w zarządzie spółki.

Aleksandra jest doradcą podatkowym z ponad dziewiętnastoletnim doświadczeniem na polskim rynku. Od 2020 roku jest liderem zespołu dla sektora ubezpieczeń w ALTO, który prowadzi projekty podatkowe dla największych międzynarodowych firm ubezpieczeniowych w Polsce.

W ubiegłym roku Aleksandra rozpoczęła również budowę zespołu ekspertów dedykowanych do świadczenia doradztwa podatkowego dla klientów skoncentrowanych na technologiach i innowacjach. Jednym z głównych celów jest wspieranie klientów technologicznych w wyzwaniach podatkowych, jak i możliwościach związanych z regulacjami podatkowymi, w szczególności z wdrażaniem ulg na badania i rozwój.

– Ola jest z nami od trzech lat, ale dynamika jej działań, zaangażowanie i energia, jaką wnosi w codzienne funkcjonowanie firmy, i projekty, które prowadzi, sprawia, że mamy wrażenie, jakby była z nami od zawsze. Jej wkład w rozwój naszych usług dla sektora insurance sprawił, że ALTO na tym polu jest jednym z najbardziej rozpoznawanych przez klientów brandów. Objęcie przez Olę roli członkini zarządu jest zmianą naturalną i z pewnością przyczyni się do realizacji nowych inicjatyw – powiedziała Sylwia Kulczycka, partner zarządzająca podatkową linią biznesową w ALTO.

Objęcie przez Olę miejsca w zarządzie w jednej z trzech linii biznesowych ALTO to kolejny etap realizacji strategii rozwoju i transformacji grupy. Ola będzie w swojej roli wspierana przez pozostałych członków zarządu – Kamila Lewandowskiego i Sylwię Kulczycką.

ALTO to obecnie ponad 150 osób w działach Tax, Legal, Accounting i Technology. Wszystkie kolejny rok z rzędu notują dynamiczny wzrost zarówno pod względem liczby osób w zespołach, liczby klientów, jak również dołączając do liderów licznych rankingów, zarówno krajowych, jak i międzynarodowych.

Sukces i dynamiczny rozwój ALTO to przede wszystkim wynik zaangażowania i wspólnej pracy ludzi, będących zgranym zespołem ekspertów i wierzących, że razem możemy szukać i wyznaczać nowe standardy na rynku doradczym  – mówi Aleksandra Bońkowska, partner & tax advisor – W kolejnych latach planujemy dalszy wzrost zespołu i naszego biznesu. Ciągłe zmiany regulacyjne i ich niejasność kierują klientów do doradców i ekspertów w danej dziedzinie, którzy swoją wiedzą i doświadczeniem mogą ich mocno wspierać w biznesie. Obecnie nie jest łatwo sprostać wyzwaniom – najpierw pandemia, Polski Ład i chaos legislacyjny, potem wojna w Ukrainie i szalejąca inflacja – ale jestem przekonana, że razem mamy moc i nieograniczone możliwości!

Przed dołączeniem do ALTO, Aleksandra przez 16 lat pracowała w KPMG. Przez długi czas współpracowała również bezpośrednio z zespołem audytu ubezpieczeniowego KPMG jako ekspert podatkowy. Posiada bogate doświadczenie w doradztwie na rzecz klientów z branży finansowej, w tym w szczególności: zakładów ubezpieczeń, instytucji rynku płatniczego oraz zarządzających aktywami.

***

ALTO jest jedną z najszybciej rozwijających się firm doradczych w Polsce. Świadczymy profesjonalne usługi w zakresie doradztwa podatkowego, prawnego, księgowego i kadrowo-płacowego oraz technologii w usługach podatkowych.

Posiadamy bogate doświadczenie w doradztwie zarówno dla osób prywatnych, jak i międzynarodowych przedsiębiorstw z różnych branż. Współpracujemy również z wiodącymi europejskimi firmami doradczymi, świadcząc najwyższej jakości usługi we wszystkich międzynarodowych aspektach związanych z działalnością klientów prowadzoną na zagranicznych rynkach. W kontaktach z naszymi klientami stawiamy na partnerstwo oraz utrzymywanie dobrych i długotrwałych relacji.

Pracujemy dla naszych klientów od 2011 roku. Od tego czasu stale poszerzamy zespół doradców i zakres oferowanych usług. Nasze główne obszary specjalizacji to osiem sektorów branżowych: nieruchomości, usługi finansowe, PE/VC, ubezpieczenia, technologie, opieka zdrowotna/life sciences, energetyka i logistyka.

Obecnie nasz zespół to ponad 100 doradców podatkowych i prawnych, certyfikowanych księgowych i innych specjalistów, którzy aktywnie wspierają naszych klientów na każdym etapie ich działalności, zapewniając najlepszą na rynku jakość usług.

Siła naszych specjalistów i nasza bezsprzecznie rosnąca pozycja na rynku zostały wielokrotnie potwierdzone w najważniejszych regionalnych rankingach podatkowych i prawnych na przestrzeni  ostatnich 10 lat.

Poznaj nas lepiej

Materiał kancelarii Alto Legal